Voor praktische hulp kunt u terecht bij onderstaande organisaties:


Stichting Present
Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden wij de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in Dordrecht  in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement.
Hulpvragen in en om het huis kunnen dus worden opgepakt, daarbij kunt u denken aan: schilderen, tuinieren, klusjes, schoonmaken of grondige opruimactie. Kijk hier voor meer informatie.
Contact: Tineke Geertsma 06-13860806 of Ellen van Dorp 06-15333042 
 

    Serve the City Dordrecht

Jaarlijks event op Hemelvaartsdag  voor en door Dordtenaren van alle leeftijden.

De missie van Serve the City is om vrijwilligers te mobiliseren om op praktische wijze Gods liefde te laten zien aan mensen (in nood).

Kijk hier voor meer info en contact.


Jeugd diaconaat


Jongeren uit de Hervormde wijkgemeenten rondom de Pauluskerk en Augustijnenkerk zijn bereid klusjes te doen; zie hier voor meer informatie. 
Contactpersoon is Jan-Pieter van de Leer, tel. 06-57982804


Stichting Werkbank

Stichting Werkbank stelt zich ten doel: het ondersteunen van (jonge) kwetsbare mensen in de Drechtsteden bij het vinden en aangaan van een arbeidsbetrekking van een betaalde arbeidsbetrekking/dienstverband” en houdt voor de doelgroep wekelijks een werkcafé. Zie
www.werkbankdrechtsteden.nl 

 Stichting ANDERS


Stichting ANDERS daagt ondernemers uit om een stukje van hun unieke diensten/producten/talenten beschikbaar te stellen aan mensen in de samenleving die dát keihard nodig hebben. Met elkaar ontdekken we opnieuw hoe mooi het is om te geven en ontvangen.

Want geven maakt rijk! Zie http://stichtinganders.nl


Repair Café’s Dordrecht

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Of met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Ga ermee naar een Repair Café. Daarvan zijn er ook een aantal in Dordrecht; zie deze website. Meer informatie vind u hier en op Facebook. Informatie over het Herstel Café Dubbeldam, dat niet op deze site staat, vindt u hier.Thuisadministratie

Voor mensen die problemen hebben met hun financiële huishouding biedt Humanitas Drechtsteden (gratis) Thuisadministratie.
Informatie en/of  aanmelding via www.humanitasdrechtsteden.nl , Drechtsteden@humanitas.nl of
telefoon 06-20121885.