Voor praktische hulp kunt u terecht bij onderstaande organisaties:


Stichting Present

Telefonisch informatie bij Anita Stigter: tel: 06-13860806

Website informatie Present:http://stichtingpresent.nl/dordrecht/
 
 

    


Serve the City Dordrecht

Jaarlijks event op Hemelvaartsdag  voor en door Dordtenaren van alle leeftijden.

De missie van Serve the City is om vrijwilligers te mobiliseren om op praktische wijze Gods liefde te laten zien aan mensen (in nood).

 

Meer info en contact: www.stc-dordrecht.nl

Jeugd diaconaat


Jongeren uit de Hervormde wijkgemeenten rondom de Pauluskerk en Augustijnenkerk zijn bereid klusjes te doen; zie 
http://www.wijk2en7dordrecht.nl/jeugddiaconaat.php 
Contactpersoon is Jan-Pieter van de Leer, tel. 078- 614 47 47. 

Stichting Werkbank

Stichting Werkbank stelt zich ten doel: het ondersteunen van (jonge) kwetsbare mensen in de Drechtsteden bij het vinden en aangaan van een arbeidsbetrekking van een betaalde arbeidsbetrekking/dienstverband” en houdt voor de doelgroep wekelijks een werkcafé. Zie
www.werkbankdrechtsteden.nl  Stichting ANDERS


Stichting ANDERS daagt ondernemers uit om een stukje van hun unieke diensten/producten/talenten beschikbaar te stellen aan mensen in de samenleving die dát keihard nodig hebben. Met elkaar ontdekken we opnieuw hoe mooi het is om te geven en ontvangen.

Want geven maakt rijk! Zie http://stichtinganders.nl

 Repair Café Dordrecht


Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Of met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Ga ermee naar het Repair Café. Deze vindt u momenteel op drie locaties in Dordrecht: in Ontmoetingscentrum Sta-pal, Otto Dickeplein 1 (Bleijenhoek), op de Noorderkroonstraat 160 (Sterrenburg) en op het Admiraalsplein 168 (Wielwijk). Meer informatie vindt u hier en op Facebook.


Herstelcafé

Alledaagse kapotte spullen worden gerepareerd bij het Herstelcafé. Dit is erg leuk om te doen en op deze manier zorgen we met elkaar ook nog eens voor minder afval. Ook kunt u er terecht voor een praatje, kopje koffie of een spelletje. Meer informatie vindt u hier.


Thuisadministratie

Voor mensen die problemen hebben met hun financiële huishouding biedt Humanitas Drechtsteden (gratis) Thuisadministratie.
Informatie en/of  aanmelding via www.humanitasdrechtsteden.nl , Drechtsteden@humanitas.nl of
telefoon 06-20121885.


A-Team

De Sociale Dienst Drechtsteden kan mensen met dreigende schulden op verschillende manieren bijstaan. Op de website http://www.schuldendrechtsteden.nl/wat-kan-ik-zelf-doen vind je informatie over het zelf oplossen, een budgetgids, bespaartips en - wanneer er geen sprake is van problematische schulden- over de mogelijkheid tijdelijk  gratis budgetbeheer te krijgen. enz. Ook kun je via deze site de gemeente benaderen met het verzoek informatie te verstrekken over het A-team, dat kan helpen een administratie te ordenen.